Moderne afvalbakken in Schagen

SCHAGEN – Gemeente Schagen heeft als proef een aantal moderne afvalbakken geplaatst in de stad.

In de moderne afvalbak zit een pers die het afval samendrukt. Dit zorgt ervoor dat er vier keer zoveel afval in de bak past dan in huidige afvalbakken en deze minder vaak geleegd hoeft te worden. Dit bespaart tijd en geld.

“Wanneer blijkt dat de proef een succes is en de bakken goed functioneren, zijn we voornemens om meer moderne afvalbakken te plaatsen. In andere gemeenten werkt dit type afvalbak al jaren naar tevredenheid”, zegt wethouder Hans Heddes.

De gemeente hoort graag wat inwoners van de nieuwe afvalbakken vinden. Inwoners kunnen hun reactie mailen naar: groenbeheer@schagen.nl.

Foto: Pierre Mettes

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. rob
  rob zegt:

  jazeker natuurlijk schagen, nog meer scheiden…. straks hebben ze bij de hvc in alkmaar ook afval te kort, en dan komt daar ook afval uit rome vandaan naar alkmaar om de oven aan de praat te houden, dat hele scheiden stelt helemaal geen zak voor

 2. De Vries
  De Vries zegt:

  Keurig! Geen vogels die afval uit de bakken kunnen halen, met de voet te openen ook. Vele malen meer hygiënisch. Vaker gezien van dit soort typen in Haarlem. Top!

 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het moet kennelijk altijd duur. Die moderne bakken gaan zeker kapot net als de rest van het straat meubilair. De meeste lichtmasten staan door wind en vandalisme nu al scheef. Kijk maar naar die richting aangever in de rotonde van Hoep-Zuid en bij de MC Donalds. Niemand komt erbij en deze staat al jaren scheef.
  Bij vorst staat de pers stil. Ik ben van mening dat er meer moet worden gescheiden van soorten afval want elke goede scheiding is winst omdat gescheiden afval waardevol is en geld oplevert.

Reacties zijn gesloten.