Miljoenenverlies voor FrieslandCampina

LUTJEWINKEL – FrieslandCampina heeft in 2023 een zwaar jaar gehad en een verlies geleden van 149 miljoen euro. 

Het bedrijf behaalde in 2022 nog een winst van bijna 300 miljoen euro. Volgens FrieslandCampina hadden ze vorig jaar te maken met uitdagende omstandigheden die een negatieve invloed hadden op de financiële resultaten. In het jaarverslag staat dat voorraden kaas tegen hoge kosten zijn geproduceerd en verkocht moesten worden in een markt van lagere prijzen. Het is onduidelijk of het miljoenenverlies gevolgen heeft voor de kaasmakerij in Lutjewinkel.

In december 2023 gaf FrieslandCampina aan het voornemen te hebben om de kosten te verlagen door de komende twee jaar ruim 1800 van de 22.000 arbeidsplaatsen te verminderen, waarvan ongeveer 900 banen in Nederland.

(Foto: Google Maps)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Marc
    Marc zegt:

    Hebben er een paar liggen slapen bij de directie, als kost prijs duurder word, maak je de kaas toch ook duurder, verkoopt het niet dan produceer je minder en maak je er wat anders van. Kwamen pas bij de jaar cijfers er achter dat er verlies postje is.

Reacties zijn gesloten.