Met fietsen en steppen krijg je kinderen in beweging

Kinderen moeten vooral in beweging blijven en dat valt momenteel niet mee. Samen fietsen of kinderen een heuse step of space scooter cadeau doen, zetten zoden aan de dijk. Goed voor de conditie en de concentratie. 

Kinderen in de groei wordt aangeraden gemiddeld een uur per dag matig intensief te bewegen. Het zorgt voor een goede conditie, voor soepele spieren en gewrichten en ook komt het ten goede aan hun concentratievermogen en daarmee het leren. 

Nu veel schoolwerk online plaats vindt, zijn er nog maar weinig kinderen die naar school fietsen. Bovendien is het ritje naar de sportclub of het zwembad ook aan banden gelegd. Het gevolg is dat kinderen stukken minder bewegen dan voorheen. Dat is geen goede zaak. 

Haal die kinderfiets uit de schuur

Daarentegen is het natuurlijk wel goed mogelijk om buiten te blijven spelen en af en toe een fietsrit te maken. In dat geval is er veel aan ouders gelegen om hun kinderen te stimuleren dat ook te doen. Haal de [url|https://www.kinderfietsen.com/|kinderfiets|ext] uit de schuur en ga met het kind op de fiets naar de supermarkt of gewoonweg een eindje fietsen. 

Dat lukt met jonge kinderen vaak prima, maar de oudere basisschoolkinderen hebben de neiging om wat langer achter de laptop te blijven hangen of op de bank met een tablet met YouTube filmpjes. Juist voor hen is het belangrijk om die beweging te krijgen. Kinderen tussen de acht en de tien jaar, vaak in het bezit van een jongensfiets- of [url|https://www.kinderfietsen.com/meisjesfietsen/meisjesfiets-24-inch/|meisjesfiets 24 inch|ext], kunnen prima met de ouders meefietsen. Dit is dan ook een aanrader. 

De space scooter blijkt een hit

Zijn er dan geen andere manieren om een kind in beweging te krijgen? Zeker wel. Een potje voetballen op een veldje verderop, touwtjespringen of skippyballen in de tuin of meedoen met de yogales van mam. Het kan allemaal. Daarentegen zijn kinderen makkelijker aan te sporen in beweging te komen als ze iets nieuws krijgen wat hen daartoe aanzet. In dat geval blijkt de space scooter een hit. Een step die net even anders werkt dan de standaard ‘ouderwetse’ step doordat de step van voor naar achter in beweging kan worden gezet. Remmen gebeurt met de handrem op het achterwiel. Gewoon steppen kan overigens ook nog altijd door de voetplank vast te zette. De space scooter is er voor kinderen vanaf vier jaar in een junior formaat en voor kinderen ouder dan zeven jaar in een grotere maat. 

Steppen is terug van weggeweest

Met deze [url|https://www.kinderfietsen.com/space-scooter-kopen/|space scooter|ext] kan overigens een snelheid worden bereikt van vijftien kilometer per uur. Een veiligheidshelm is aan te raden. Ook ellenboog en kniebeschermers zijn verstandig, net als bij het rijden op een skateboard. Gaat dit wat te hard dan kan een gewone step ook prima dienstdoen om kinderen in beweging te krijgen en te houden. Steppen is weer helemaal terug van weggeweest en zorgt niet alleen voor een goede conditie, maar ook voor een evenwicht en balans. Een prima manier om aan beweging te doen. De step en space scooter zijn absoluut de trend.  

 

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):