Memphis Soul Stew speelt sterren van de hemel

SCHAGEN – Het was de eerste keer dat de nieuwe band Memphis Soul Stew in het theater stond en dat was zaterdagmiddag in het uitverkochte Theater & Filmhuis Scagon De Luxe in Schagen.

De nieuwe band, opgericht door Robbert Fossen die al jaren in verschillende formaties blues, soul en country speelt en als enige Nederlander in de finale van de International Blues Challenge in Memphis stond, zocht een nieuwe uitdaging.

Aan pianist en zanger Ivan Schilder, waar hij regelmatig mee speelt, vroeg  hij of die nog een aantal goede muzikanten wist en die waren gauw gevonden. Memphis Soul Stew bestaat naast zanger en gitarist Robbert Fossen uit de topmuzikanten Ivan Schilder zang, piano en orgel, Robbert Smit gitaar en zang, Dave Houtenbos basgitaar en zang en Jan Vendel drums en zang.

Robbert Fossen vertelde de geschiedenis van de nummers die zij speelden en er werden beelden bij getoond. Het was lange, geweldige middag waarvan niet alleen het publiek geen genoeg van kon krijgen, maar ook de band niet.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):