Meines? Mijnes! Grote toeloop ophaalmiddag

TUITJENHORN – Ruim 30 van de 100 portretten die Jilt Meines in zijn leven schilderde zijn vrijdagmiddag opgehaald. Zijn zoon Anne-Kees organiseerde een kijk- en ophaalmiddag na het overweldigende aantal reacties op de video die Noordkop Centraal maandag plaatste.

“Het levenswerk van mijn vader blijft zo nog een beetje voortbestaan. Ik denk dat hij het heel mooi had gevonden” zegt Anne-Kees Meines, die glundert van trots om de eer en aandacht die zijn vader postuum krijgt. Jilt overleed eind 2021.

De overgebleven portretten worden binnenkort geëxposeerd in de tekenschool van Warmenhuizen, de plek waar Jilt de modellen voor zijn werk vond. “Als mensen zichzelf herkennen, mogen ze het portret alsnog gratis meenemen”, aldus Anne-Kees. Een aantal mensen had vrijdagmiddag als bedankje toch een aardigheidje meegebracht.

Foto: NH Nieuws

https://youtu.be/KEJzSRFLZ9M

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):