Meerkoeten geen last van Waterfeesten Niedorp

NIEUWE NIEDORP – De organisatie van De Waterfeesten in Nieuwe Niedorp haalt opgelucht adem. Het meerkoetennest in het water bij de speeltuin aan de Dorpsstraat kan prima omzeild worden. 

Zondag kreeg het bestuur een verontrustend bericht. Er zou een meerkoet aan het broeden zijn, midden in de vijver. En een broedende vogel is beschermd. Zou dit betekenen dat het spectaculaire evenement niet door kan gaan?

“Wij denken graag in oplossingen”, vertelt Hidde Andringa, voorzitter van de Waterfeesten. Hij ging snel in overleg met de gemeente en Vogelwerkgroep Tringa. En precies op tijd kwamen de eieren uit. “Als ze eenmaal uitgekomen zijn, is het niet meer beschermd. Maar dan moet je natuurlijk evengoed om moeder en jongen denken. En dat doen we. Met een nieuw parcours is iedereen blij en tevreden”, aldus Hidde.

De Waterfeesten beginnen zondag, op Eerste Pinksterdag, om 12.00 uur.

(Stockfoto)

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: