Meer WOO na afschaffen WOB

HOLLANDS KROON – Na het afschaffen van de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) en de overgang naar de Wet Open Overheid (Woo) is in heel Nederland een duidelijke stijging van het aantal Woo-verzoeken te zien. 

In Hollands Kroon zijn vorig jaar 45 Woo-verzoeken binnengekomen Dit jaar staat de teller op 12, maar de verwachting is dat het aantal ook rond de 45 verzoeken zal uitkomen.

Wat het Hollands Kroon kost om elk Woo-verzoek te behandelen is onduidelijk. Er wordt niet bijgehouden hoeveel uren de medewerkers bezig zijn om alle informatie te verzamelen. 

“Het is zeker arbeidsintensief, vooral als het om grote dossiers gaat”, vertelt Noortje Slot, woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon. 

De Woo-verzoeken komen onder andere vanuit de media. Journalisten die op zoek zijn naar informatie om een artikel te schrijven doen vaker Woo-verzoeken, maar ook vanuit de inwoners worden steeds meer Woo-verzoeken gedaan.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: