Mbo-studenten mogen weer

SCHAGEN – De introductieweek ging vorige week al van start, maar vandaag zijn de lessen op het ROC college in Schagen weer begonnen. Dat betekent dat de studenten nu niet meer tot de eerste pauze in bed kunnen blijven liggen, want ze moeten weer fysiek naar school. 

De avo-vakken zoals Nederlands, Engels en aardrijkskunde, werden vorig schooljaar gedeeltelijk online gegeven. De praktijklessen vonden grotendeels wel op school plaats. Ook de examenleerlingen kregen fysiek les. Er waren toen wel strengere regels op school. Zo moesten de studenten 1,5 meter afstand houden tot elkaar en hun docenten en was de kantine gesloten. 

Nu hoeven de leerlingen geen afstand meer te houden. Wel moeten ze een mondkapje op als ze van lokaal naar lokaal bewegen. Daarnaast houdt de school de meeste ramen en deuren open om voldoende te ventileren. 

De school blijft wel profiteren van de ervaring die ze hebben opgedaan met online lesgeven. Zo kunnen leerlingen met corona vanuit huis nog steeds online les volgen via Teams. 

 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):