Martha zit namens BBB in het waterschap

SCHAGEN – De bloggende vrachtwagenchauffeur Martha de Boer uit Winkel zit sinds de waterschapsverkiezingen namens de BBB in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Tijdens talloze ritten door de Noordkop en gesprekken in de schaftkeet, liep Martha tegen allerlei frustraties aan. Ze besefte alleen een verschil te kunnen maken door zelf in beweging te komen. Zo schrijft ze wekelijks blogs onder de noemer ‘Beste Babette’ (Martha’s vrachtwagen heet Babette, red.) en is ze vorig jaar lid geworden van de Boeren Burger Beweging, de bekende partij onder leiding van Caroline van der Plas. Na een ledenvergadering werd ze geïnspireerd om zich verkiesbaar te stellen voor de waterschapsverkiezingen.

Martha is een dag minder gaan werken om de taken voor het waterschap in te kunnen vullen. Het vele vergaderen is best wennen, de werkbezoeken zijn enorm inspirerend. “Ik begin nu echt te begrijpen waar onze belastingcenten aan worden besteed en hoe belangrijk het waterschap is”, legt Martha uit. “In plaats van klagen is er heel veel wat mensen zelf al kunnen doen”, zegt ze. Tuinen groener maken voor betere afwatering en het toilet alleen gebruiken voor poep, plas en papier. “Vochtige (baby)doekjes zijn geen papier, dat weten veel mensen niet”, licht Martha toe.

Maak kennis met Martha in het videoportret onder dit artikel.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Kees B
    Kees B zegt:

    Wat een vreselijk commentaar. Hier zie je de tweedeling in ons land. De mensen die denken alles beter te weten en anderen kleineren en aan de andere kant de enthousiaste mensen die met hun uitgebreide praktijkkennis organisaties willen ondersteunen.

  2. Aad
    Aad zegt:

    En zo holt de kwaliteit van bestuurders steeds verder achteruit. Populistisch gelul zonder feitenkennis….daar staat BBB voor. En kom op zeg, zonder denigrerend te willen doen, maar een vrachtwagenchauffeur die nu in zo’n functie zit?!? Ze noemen het gezond verstand, ik noem het napraten zonder feitenkennis en die ze ook weigeren tot zich te nemen.

Reacties zijn gesloten.