Marijn Streefkerk op De Bank

SCHAGEN – Eugeen Hoekstra heeft in het Tv-programma De Bank als gast Marijn Streefkerk. Hij is raadslid van JessLokaal en met zijn 22 jaar is hij het jongste raadslid in de gemeenteraad van Schagen.

Hoe is Streefkerk in de politiek geïnteresseerd geraakt en wie heeft hem geholpen om lid te worden van JessLokaal? Hij vindt zelf dat jongeren ondervertegenwoordigd zijn in de politiek. Wat gaat hij hieraan doen? Waarom is de jongerenraad er nog steeds niet, vraagt Hoekstra hem.

Streefkerk zit bij Schagen United en voetbalt graag. Hoekstra vraagt naar het drankgebruik in sportkantines. Uit recent onderzoek blijkt dat sportkantines slecht scoren als het gaat om drankgebruik van jongeren onder de 18 jaar. Het drankverbod wordt slecht nageleefd. Hoe kijkt Streefkerk naar deze bevinding?

Streefkerk maakt zich sterk voor een busverbinding naar Petten. Waarom juist Petten?  

De Bank is te zien op zondag op de oneven uren en woensdag is er een herhaling.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):