Madenplaag door overvolle kliko’s

SCHAGEN – Wendy de Langen in Schagen verloor in een paar weken tijd allebei haar konijntjes. De dieren werden opgevreten door maden, die een plaag vormen door de aanhoudende warmte en de overvolle afvalbakken.

“Een paar weken geleden deed mijn konijn ‘s avonds opeens raar”, vertelt Wendy aan mediapartner NH. “Ik ging met hem naar de dierenarts en toen bleek dat maden hem al zo erg hadden aangevreten, dat ik hem moest laten inslapen.”

In meerdere gemeentes in Noord-Holland, waaronder ook Schagen, worden de grijze en oranje bakken nog maar eens per maand geleegd. “Met dit warme weer krioelen daarom overal maden, die daarna veranderen in dikke, groene strontvliegen”, aldus Wendy. “En door de eitjes die zij in mijn konijn hebben gelegd, ben ik ze nu alle twee kwijt.”

Voor Wendy’s huisdieren is het te laat, maar ze hoopt anderen te kunnen waarschuwen. “Veel mensen weten niet hoe gevaarlijk de maden kunnen zijn”, vertelt ze verdrietig. “Maar ik vind ook dat de gemeente iets zou moeten doen. De bakken vaker legen bijvoorbeeld.”

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: