Lutjestrand weer veilig voor zwemmers

Westerland – Er kan volgens de website van zwemwater.nl weer redelijk veilig worden gezwommen bij het Lutjestrand aan het Amstelmeer. 

Dit zwemwater is vooral bij ouders met kinderen in trek, omdat zij hier veilig kunnen zwemmen doordat een gedeelte in het water door een steiger is afgesloten.

Vorige week gold er nog een waarschuwing wegens algen, maar deze is nu opgeheven. Het water blijft nog wel blauwalg-gevoelig. De gemeente heeft enkele maanden geleden met het plaatsen van de steiger een pompinstallatie aangebracht waarmee het water in beweging blijft. Op deze manier krijgt de blauwalg geen kans om zich in het water te nestelen.

De installatie bevindt zich nog wel in een proefperiode maar de vooruitzichten zijn goed. Zowel het Lutjestrand als het naastgelegen surfstrandje zijn zeer populair onder de bevolking en ook de toeristen weten de weg hiernaar toe steeds beter te vinden.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: