Loco-burgemeester bezoekt huttenbouwdorp

SCHAGEN – Loco-burgemeester Jan Steven van Dijk van de gemeente Schagen bracht dinsdagmiddag een bezoek aan het Kivas huttenbouwdorp aan de Snevert in Schagen.

De kinderen, die maandag van start waren gegaan, troffen een stralende, warme dag. Er werd met hout gesleept, gezaagd en getimmerd en er verschenen steeds meer hutten.

De hutten werden hier en daar versierd met verf en sommige kregen zelfs een naam. Van Dijk liep over het terrein en maakte hier en daar een praatje met de kinderen en deelde zelfs op verzoek handtekeningen uit.

Daarna mocht een aantal kinderen Jan Steven van Dijk een vraag stellen. De kinderen wilden onder andere weten hoe het is om burgemeester te zijn en hoe je burgemeester wordt.

Er kon ook worden gekleid en er waren grote en kleine uilen die met een speciale handschoen mochten worden vast gehouden.

Ook stonden er springkussens en konden de kinderen verkoeling zoeken onder een buiten doucbe. Er waren natuurlijk ook wat kleine ongelukjes maar daarvoor waren de EHBO mensen aanwezig.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: