Lintjesregen in Harenkarspel

In Harenkarspel hebben donderdag 11 inwoners een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Al om 9.15 uur ging burgemeester Brommet naar Sint Jozefpark in Tuitjenhorn. Daar kreeg Catharina Bakker Boekel een lintje omdat ze al sinds 1995 actief is voor de bewoners.

Clazina Smit-Lankhuijzen uit Dirkshorn ontvangt de onderscheiding vanwege haar vrijwilligerswerk voor zangvereniging Excelsior, zwembad De Veersloot en toneelvereniging VVO.

Jelle Adema uit Tuitjenhorn wordt onderscheiden vanwege zijn betrokkenheid bij het onderwijs en de voetbalvereniging in Tuitjenhorn.

Adrie Spaansen uit Tuitjenhorn wordt gedecoreerd vanwege zijn ruim twintigjarige inspanningen voor Graag Gedaan. Ook is Adrie sinds 1981 actief bij dorpsblad De Aftrap en Hollandia T.

Piet Houtenbos uit Waarland is dit seizoen 50 jaar lid van voetbalvereniging Con Zelo, waar hij heel veel voor doet.

Elisabeth Stam kreeg haar lintje omdat ze in 1970 dameskoor Ursula heeft opgericht en nog steeds actief is voor dat koor.

Martina Tinholt-van Breda uit Warmenhuizen krijgt een onderscheiding vanwege haar werkzaamheden voor de stichting Welzijn Ouderen 55 plus. Verder is Martina al sinds 1958 actief voor het Rode Kruis.

Cornelia Ruiter-Groen uit Waarland was vanaf de oprichting in 1976 nauw betrokken bij De Zonnebloem.

Guurtje Dekker-Vos uit Dirkshorn kreeg een onderscheiding omdat ze al 25 jaar mantelzorgster van een inwoonster is.

Sam Weijers uit Sint Maarten is al vele jaren actief bij de carnavalsvereniging, De Klimop en culturele vereniging Nut en Genoegen in Sint Maarten.

Jacob Ooijevaar uit Warmenhuizen is van 1957 tot 1982 zeer actief geweest voor de Don Boscokerk in Alkmaar. Van 1999 tot 2009 was Ooijevaar dirigent van twee koren.

Foto’s: Kitty Mertz
Meer foto’s staan bij De Foto’s op www.schagenfm.nl


Publicatiedatum: 29 april 2010
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: