Lintjesregen 2020: anders dan anders

SCHAGEN – Het uitreiken van lintjes is dit jaar anders dan anders verlopen. Met een videoboodschap van burgemeester Marjan van Kampen op een tekstkar werden in de gemeente Schagen negen gedecoreerden verrast.

Kees de Veer uit Winkel werd in Schagen in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet voor de jaarlijkse Paasveetentoonstelling. Ook is hij actief voor de voetbal- en uitvaartvereniging in zijn woonplaats. 

Jan Latenstein uit Warmenhuizen zet zich al vijftien jaar in voor dorpshuis Warmenhuizen en is penningmeester van sporthal de Doorbraak in Warmenhuizen, biljartvereniging BIOS in Warmenhuizen en de biljartbond. 

Wieger Fortuin uit Valkkoog is secretaris van de Kunst Cultuur Adviesraad Schagen, doet veel voor het kerkgebouw in zijn woonplaats en was jarenlang conciërge van Muziekschool Valkkoog.

Germa Smit-Blaauboer Vries uit Sint Maartensvlotbrug is al 26 jaar penningmeester en vrijwilliger van de Zonnebloem. Ook is ze al 12 jaar vrijwilliger bij de Westfriese Dansgroep en al 13 jaar vrijwilliger bij de Uitvaartvereniging Zijpe. 

Arjen Molenaar uit Callantsoog is al 32 jaar vrijwilliger bij de KNRM, post Callantsoog als  respectievelijk helper aan wal, opstapper en tot op heden plaatsvervangend schipper. 

Ronald Bos uit Callantsoog is zelfs al 35 jaar vrijwilliger bij de KNRM, post Callantsoog, als respectievelijk helper aan wal, plaatsvervangend schipper, opstapper, chauffeur en weer opstapper. 

Gijs van der Poel uit Schagen is sinds 2006 vrijwilliger bij Wonen plus Welzijn Schagen en al vijftien jaar vrijwilliger/secretaris bij toneelvereniging OZOS. Ook zet hij zich in voor de Chistoforus Parochie in Schagen.  

Nel Breebaart uit Schagen is al veertien jaar vrijwilliger bij de recreatiehaven Schagen. Daarvoor was ze actief voor watersportvereniging Jan van Ketel in Schagen. Ook helpt ze nu mee aan Graag Gedaan.

Laatste is Merieke Bredewold uit Schagen. Ze is sinds 25 jaar voorzitter van Comité Herdenking 1940 – 1945 in Schagen, al 20 jaar fotograaf voor de Westfriese Kroniek, was acht jaar lang raadslid voor de PvdA en sinds 2013 raadslid van Wens4U.  

Op een later tijdstip wordt er alsnog een feestelijk moment georganiseerd om de Koninklijke Onderscheidingen op te spelden.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):