Lintjes voor Richard en Margje Schuur

SINT MAARTENSBRUG – Richard Schuur en Margje Schuur-Loof uit Sint Maartensbrug hebben woensdag uit handen van burgemeester Van Kampen een Koninklijke onderscheiding gekregen. 

Het echtpaar doet veel voor het dorp waar ze wonen. Ze zetten zich belangeloos in voor uitvaartvereniging Zijpe, de plaatselijk visclub en de kolfclub. 

De 75-jarige Richard is sinds 1991 vrijwilliger bij de uitvaartvereniging Zijpe. Helaas werd hij eind 2021 getroffen door een ernstige ziekte, waardoor de grote inzet van toen niet meer mogelijk is. 

Ook is Richard vrijwilliger voor Visclub Noordwest 9 en was hij verbonden aan IJsclub Sint Maartensbrug. Daarnaast was hij sinds jaar en dag bezorger van de Dorpskrant Sint Maartensbrug.

De 70-jarige Margje is al 31 jaar bestuurslid van uitvaartvereniging Zijpe. Mede dankzij haar is subsidie gekregen voor een verbouwing van het uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Sinds 1998 is Margje voorzitter van plaatselijke Kolfclub Paal Tien. Ook verzorgt zij de administratie van de visclub.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):