Liedjessalon in ‘Oldskoel’ een succes

BURGERBRUG – Een volle zaal genoot zondag van het optreden van twaalf verschillende muzikale acts in de ‘Oldskoel’ tijdens de ‘Liedjessalon’. 

Het was een tintelende mix van vocalisten die voor het eerst het podium betraden, tot meer ervaren zangeressen. Alicia den Oudsten, de jongste deelneemster uit Burgerbrug, opende de middag met haar saxofoon. Ze heeft inmiddels drie jaar les en speelde ‘Make you feel my love’.

Tinja Brugman uit Winkel bracht een drieluik van liedjes ten gehore waarin het verlies van haar ouders is verwerkt. Ze werd ondersteund met een muziekband gemaakt tijdens een opleidingstraject bij Oldskoel. 

Voor de pauze trad Abel Drent op met een meezinger ‘The mermaid’. In een vlot tempo werd het programma na de pauze afgewerkt waarbij het optreden van Andrea Jansen met ‘Throw it away’ door het publiek zeer werd gewaardeerd.

De ‘Liedjessalon’ is oorspronkelijk een idee van Victor Posch. Dit jaar werd hij geholpen bij de organisatie door Helen Botman van het muziekatelier in Oldskoel. De begeleiding van de zangers werd verzorgd door Victor op saxofoon of piano en door Peter van Vleuten op gitaar. 

(Video: Joop Luten) 

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):