Lezing over Sobibor in Anna Paulowna

Gepland Agenda

ANNA PAULOWNA – Op zondag 3 maart om 14.15 uur vertelt Rosanne Kropman in het kerkje van Anna Paulowna over haar boek ‘Het donkerste donker’, een geschiedenis van Sobibor.

Na Auschwitz is Sobibor met ruim 34.000 Nederlandse slachtoffers het grootste Nederlandse massagraf. Ook ongeveer 100 bewoners uit de Kop van Noord-Holland, inclusief 21 bewoners van het werkdorp Wieringermeer, vonden hier de dood. Corien Hielkema van Stichting Joods Werkdorp Wieringermeer, vertelt over de 21 bewoners van het werkdorp die in Sobibor zijn vermoord.

Onderzoeksjournalist Rosanne Kropman is erbij als archeologen in 2014 de fundamenten van acht gaskamers uitgraven in Sobibor. Vanaf dat moment gaat Kropman op zoek naar de sporen van het kamp. Ze ontmoet de laatste overlevenden van de opstand en hun families, vertelt verhalen van de daders en ziet de moeizame omgang in Polen met het Holocaust-erfgoed.

De lezing is op zondag 3 maart om 14.15 uur. De inloop is vanaf 13.45 uur. Kaartverkoop is aan de deur, de toegang is € 5,-.

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):