Lezing over China

KRABBENDAM – In het Krabbendammer erfgoed aan het Kerkpad 15 in Krabbendam laat Chris Stenger vrijdag 18 maart om 19.30 uur een een wervelende presentatie zien over de adembenemende schoonheid van China.

China is een land van superlatieven en tegenstrijdigheden, een fascinerend land waar we weinig van begrijpen en eigenlijk wat bang voor zijn. China is een land dat met één been in 6.000 jaar geschiedenis staat en met het andere been de moderne wereld in snelt.

Maar liefst 1,3 miljard mensen die allemaal vooruit willen in een communistisch land dat kapitalistischer is dan welk westers land ook. Duizelingwekkende economische groei met milieuvernietiging als prijs.

Chris Stenger is al meer dan 40 jaar een bevlogen fotograaf en een begenadigd spreker. Op jonge leeftijd begon hij al met fotograferen en na een periode van experimenteren met zwart/wit ging Chris met kleurendia’s werken.

Hij specialiseerde zich in natuur- en reisfotografie, de onderwerpen die ook nu nog zijn werk bepalen. Sinds een jaar of vijftien integreert hij zijn fotografie in live multimediashows die hij overal in Nederland vertoont. In Krabbendam een reis door China, het rijk van het midden.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):