Leuke eenakters van D@gh@p

SCHAGEN – In het Scagontheater was zaterdagavond de lach niet uit de lucht. De nieuwe toneelgroep D@gh@ap speelde de première van twee bijzonder leuke eenakters.

In ‘Wie krijgt de caravan?’ hebben Ben en Louise, een ex-stel gespeeld door Jan Slijkerman en Ingeborg Kramer, met hun nieuwe partners Ellis en Don, gespeeld door Babette Groot en Marcel Ladee afgesproken in een restaurant om het over de verdeling van hun spullen te hebben.

Omdat hun tafel nog niet vrij is, wachten ze in de bar en doden de tijd met gepraat over auto’s en vakanties en vissen. Naarmate de avond verstrijkt en het wachten op de tafel steeds langer wordt, verandert de sfeer en komt er veel oude pijn en grimmigheid naar boven. De regie en decor waren in handen van Greetje Danner.

De tweede eenakter ‘Knechten’ wordt gespeeld door Greetje Danner en Ruud Benard. Theo en Wil delen al jaren een kleedkamer. Ze droomden ooit van een grootse toneelcarrière, maar hebben het, inmiddels op leeftijd, nooit verder gebracht dan ‘kleine zinnetjes’.

Overtuigd van hun talent voelen ze zich miskend en reageren hun frustraties op elkaar af. De bewerking en regie van deze eenakter waren ook in handen van Greetje Danner.

Een echte aanrader voor een heerlijk, ongecompliceerd avondje of middag uit.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):