LEGIONELLA IN DE WIEL

Er is opnieuw legionella aangetroffen in de douches van zwembad De Wiel in Schagen. Dat blijkt uit resultaten van een meting die 27 juli is gehouden.

Direct nadat De Wiel de resultaten kreeg, donderdagochtend, zijn de douches buiten gebruik gesteld. De leidingen worden nu eerst grondig doorgespoeld waarna een nieuwe meting zal worden gedaan. Pas als duidelijk is dat de bacterie weg is gaan de douches weer open.

Een maand geleden is het zwembad door de provincie nog gecontroleerd. Toen was er niets mis. De controle van eind juli is uitgevoerd in opdracht van het zwembad zelf.

Volgens zwembadmanager Beumer zijn in De Wiel in het verleden al maatregelen genomen om besmetting tegen te gaan. Zo worden de leidingen zeer geregeld doorgespoeld met water van 80 graden. Toch is de bacterie niet voor 100% uit te bannen.

Beumer heeft overigens bezwaren tegen de huidige controlemethode. Er is 14 dagen nodig om na een meting te kunnen vaststellen dat de bacterie in het water zit. In die tijd zijn de douches gewoon open.

Sluiten is volgens Beumer daarom `mosterd na de maaltijd`, want op het moment dat de douches worden gesloten kan de bacterie er al weer zijn. Wie besmet is met de bacterie krijgt plotseling symptomen van een longontsteking. U dient dan direct de huisarts te raadplegen.


Publicatiedatum: 9 augustus 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: