Leerlingen tonen hun beste skills (video)

SCHAGEN – VMBO-leerlingen van twaalf verschillende scholen uit de regio deden woensdag 10 januari in teams mee met de Skills talents kwalificatiewedstrijden van Noord-Holland die werden georganiseerd door Vonk in de lokalen van het Regius College Hofstraat. 

Er waren wedstrijden in zes verschillende vakrichtingen. Er werd door de leerlingen onder andere gekookt, gebouwd, gestreken en gesleuteld. Ze werden aan het eind van de wedstrijden beoordeeld door een vakjury. In totaal deden er vier teams van het Regius College mee, waarvan er één team won op het onderdeel horeca, bakkerij en recreatie. Dit team doet in maart mee aan de skills talents finales in de Brabanthallen.

Agnetha van Brakel, Skillscoördinator bij Vonk, had gehoopt op een hogere opkomst. “In totaal deden er 19 teams mee. Ik zou willen dat er meer teams waren, zodat de leerlingen nog meer met elkaar kunnen strijden. De wedstrijden zijn ontzettend leuk en leerzaam. Ik hoop dat er volgend jaar meer scholen en teams deelnemen.”

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):