Leerlingen maken kunst voor Kunstroute Zijpe 

SCHAGEN – Ruim 700 basisschoolleerlingen maken kunstwerken voor Kunstroute Zijpe aan Zee die van 10 tot en met 26 juni te zien zijn op het strand van de gemeente Schagen.

De leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen zijn bij verschillende werksessies begeleid bij het maken van de kunstwerken.

Dat werd gedaan door de kunstenaars Beatrix Smit en Rutger Jan Bredewold. De kunstwerken van de leerlingen zullen worden tentoongesteld bij De Stern in Callantsoog en Klavertje 4 in Groote Keeten. 

De deelnemende scholen zijn De Keerkring, De Vogelweid, Sint Aloysiusschool, ‘t Zwanenest, De Regenboog, Julianaschool, De Springschans, De Tender, Sint Joseph, Frankendael, De Ark, Sint Jozefbasisschool, Zandhope en De Brug.

Tijdens de Kunstroute Zijpe aan Zee zullen rondom de tien strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken exposeren. Aan elk paviljoen is een kunstenaar gekoppeld. 

De opening is op vrijdag 10 juni om 19.45 en start op het Dorpsplein in Groote Keeten en zal op het strand eindigen. Deze unieke caleidoscoop voorstelling is openbaar toegankelijk.

(Foto’s: aangeleverd)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):