Leerlingen en wethouder Blonk openen VSO Het Molenduin

Dinsdag 15 november om 11 uur is de feestelijke opening van VSO Het Molenduin aan de Schar 11 in Schagen. Wethouder Ben Blonk zal samen met de leerlingen de opening verrichten in de gymzaal.  

Het Molenduin, school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, is al verhuisd naar de nieuwbouw Nes Noord in Schagen. De school kwam van een tijdelijke locatie aan de Zuiderweg.

Het Molenduin is een aanwinst voor de regio, omdat de school voorziet in een aanbod dat er nog niet was: een onderwijsplek voor alle leerlingen die baat hebben bij praktijk gericht onderwijs en dit binnen het regulier onderwijs niet of nog niet kunnen volgen.

“Met zijn allen zorgen we ervoor dat onze jeugd veilig en gezond opgroeit,” zegt wethouder Ben Blonk. “Deze school biedt onderwijs aan leerlingen die graag met hun handen werken, doeners en dat draagt daar aan bij.”

Het onderwijs van de Aloysius Stichting is gericht op leerlingen die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben, tot ze tot de arbeidsmarkt of vervolgonderwijs kunnen toetreden. 

Op Het Molenduin krijgen zij onderwijs in een arbeidsgerichte leeromgeving. Het nieuwe schoolgebouw voor Voortgezet Speciaal Onderwijs in Schagen heeft niet alleen theorielokalen, maar ook praktijklokalen voor consumptieve techniek, algemene techniek, groen en verzorging. De Aloysius Stichting is trots en blij met de moderne school voor 80 leerlingen waar juist de praktijkvakken een prominente plek innemen.

De Aloysius Stichting werkt nauw samen met De Prinsenstichting en Lijn5. Met de nieuwe locatie zijn zij allen nog beter in staat om samen de leerlingen/ cliënten voor te bereiden op een passende toekomst vanuit onderwijs, jeugdzorg en eventueel behandeling.

Leerlingen uit de regio die baat hebben bij onderwijs op Het Molenduin zijn van harte welkom. De gebruikers werken prettig en constructief samen met het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs KOP van Noord Holland.

Het Molenduin wil dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit gebeurt door het creëren van een positief leerklimaat.

In het nieuwe gebouw zijn zij nog beter in staat om hun ambitie: ‘samen betekenisvol leren’ verder vorm te geven. De gemeente en het bestuur van de school de Aloysiusstichting hebben prettig en constructief samengewerkt om samen deze mooie school te kunnen realiseren.

De komende jaren zal de school zich verder ontwikkelen tot de Arbeidsgerichte school in de regio. Een school die leerlingen voorbereidt op uitstroom naar duurzame arbeid, vervolgonderwijs MBO 1 of 2 of terugkeer naar regulier onderwijs.

Bestrating
Rondom de school ligt nu nog tijdelijke bestrating (loopschotten) zodat iedereen met schone voeten binnenkomt. De aanbestedingsprocedure voor aanleg van definitieve bestrating loopt nu, zodat voor het einde van dit jaar de definitieve bestrating is aangebracht.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: