Leerlingen De Snip veilig naar school

NIEUWE NIEDORP – De leerlingen van groep 8 van basisschool de Snip in nieuwe Niedorp bekeken tijdens de Buurtsafari wat gevaarlijke punten waren op hun fietsroute naar school.

Als een vervolg hierop geeft een expert van de Fietsersbond hen donderdag 2 februari een interactieve gastles op uitnodiging van Team Sportservice.

De expert gaat met de kinderen op zoek naar mogelijke oplossingen voor de onveilige plekken. In de les werken de kinderen in groepjes samen. Ze kijken naar de fietsroutes die ze rijden naar school.

De aanbevelingen die hieruit voortkomen, sturen ze naar de gemeente met de vraag om deze knelpunten op te lossen. Kinderen worden zo ambassadeurs en zijn leidend in de zoektocht naar een veilige route.

Na de les krijgt de gemeente Hollands Kroon een volledig adviesrapport over veiligheid op de fiets.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: