Leer alles over biodiversiteit

Gepland Agenda

SCHAGEN – In Theater en Filmhuis Scagon De Luxe in Markt 18 in Schagen brengen de Vrienden van Bioland donderdag 11 juli om 19.30 uur de film ‘Onder Het Maaiveld’ en presenteren zij ‘Het Pronkstuk’.

Wist u dat er meer levende wezens in één theelepel gezonde grond zitten dan er mensen op aarde zijn? De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad zijn ondergronds gegaan. Hun film ‘Onder Het Maaiveld’ maakt het ongeziene gezien.

De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. 

In de film neemt u letterlijk een kijkje in de fascinerende wereld onder onze voeten. Een boeiend verslag van een project dat de grote biodiversiteit in een gezonde bodem laat zien.

Na de film presenteren de Vrienden van Bioland hun project ‘Het Pronkstuk’. Met de aankoop van dit stuk grond voor biologische landbouw brengen zij in praktijk wat de film ‘Onder het Maaiveld’ laat zien.

(foto: M. Gemminck)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 26 juni 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 76
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):