Landgoed Schagerwaard heeft plek vrij

DIRKSHORN – Landgoed Schagerwaard in Dirkshorn heeft plaats vrij voor mensen met een zorgbehoefte die dagbesteding zoeken. 

Mensen met een zorgbehoefte kunnen terecht bij Zorgboerderij Schagerwaard. Medewerkers van de Schagerwaard kijken naar de capaciteiten en interesses van elke cliënt en passen de dagbesteding daar op aan. 

“Iedere cliënt heeft recht op de juiste aandacht”, vertelt Daniëlle Wegman van Schagerwaard. Zo kunnen de cliënten onder andere helpen bij het verzorgen van de dieren, samen koken, tuinieren in de kas, groentetuin of boomgaard of creatief bezig zijn in allerlei opzichten. Producten die gemaakt worden, kunnen worden verkocht in de eigen streekwinkel. 

Schagerwaard biedt eventueel ook fysiotherapie, bewegingstherapie of ergotherapie tijdens de dagbesteding. Financiering kan vanuit de Wmo, het PGB of de Wlz.  Ook is er de mogelijkheid voor cliënten om te tuinieren in de kas of in de boomgaard. 

Naast dagbesteding heeft Schagerwaard ruime zalen die kunnen worden gehuurd voor bijeenkomsten, vergaderingen of workshops. Deze zijn voorzien van alle hulpmiddelen voor presentaties en desgewenst kan voor een heerlijke lunch worden gezorgd. 

Omdat bij het complex tevens een paardenfokkerij ligt, kunnen cursussen met behulp van paardencoaching voor groepen worden gegeven, zoals management- en communicatietrainingen.  

Wie meer wil weten over LandGoed Schagerwaard kan kijken op de website www.landgoedschagerwaard.nl of langskomen aan de Middenweg 23a in Dirkshorn. 

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):