Lagere energierekening? Kies zonnepanelen

Besparen op de energierekening, dat willen we natuurlijk allemaal. Ondanks het feit dat de zomer in aantocht is en ons gasverbruik drastisch minder is dan in de maanden ervoor, is het toch de moeite waard om je hier eens verder in te verdiepen. Een goede eerste stap is online je energie vergelijken via Pricewise, zo heb je in één oogopslag verschillende aanbieders en kun je op basis van de prijs, contractduur en eventuele andere voorwaarden een weloverwogen keuze maken. Heb je inmiddels het beste energiecontract en wil je niet alleen nog meer besparen, maar ook verduurzamen? Dan is dit hét moment om zonnepanelen te nemen. Het voordeel hieraan is, is dat ze in de zomermaanden een stuk meer opleveren en je dus direct een flinke som geld kunt besparen. Zelfs wanneer je meer opwekt dan je verbruikt, kun je middels de welbekende salderingsregeling dit geld terugkrijgen en dus gebruiken voor de maanden waarin de opbrengst minder is. Hoe dit zit, vertellen we je nu.

Wat is de salderingsregeling en hoe werkt het?

De salderingsregeling is een regeling waarmee mensen die zonnepanelen op hun dak hebben liggen, de opgewekte zonne-energie kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hierdoor wordt de energierekening verlaagd en kan er op termijn zelfs geld worden bespaard. Bij de salderingsregeling wordt de energie die teruggeleverd wordt aan het net, verrekend met de energie die van het net afgenomen wordt. Op deze manier wordt er alleen betaald voor de netto afname van energie, wat zorgt voor een financieel voordeel voor huishoudens met zonnepanelen. Wel is het goed te weten dat je niet meer terugkrijgt, dan wat je daadwerkelijk oplevert. Dus is je verbruik 2.500 kWh en wek je 2.700 kWh op, dan krijg je over deze 200 kWh stroom een ander tarief dan over de rest.

Zonnepanelen leasen in plaats van kopen

Steeds meer mensen overwegen zonnepanelen te leasen in plaats van te kopen. Bij het leasen van zonnepanelen wordt maandelijks een bedrag betaald voor het gebruik van de panelen en de bijbehorende installatie. Het grote voordeel hiervan is dat er geen grote investering nodig is en dat de kosten over een langere periode gespreid worden. Bovendien is het onderhoud en de reparatie van de panelen vaak inbegrepen in het leasecontract, wat de kosten nog verder kan verlagen. Het nadeel van zonnepanelen leasen is dat het op de lange termijn duurder kan zijn dan het kopen van panelen. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om de panelen over te dragen aan de volgende eigenaar van de woning, wat bij koop wel het geval is. Wel heb je als voordeel dat de opbrengst hoger is dan de kosten voor het leasen, waardoor je per saldo zonder investering direct gaat besparen. Weten hoe jij kunt besparen op je energierekening? Kijk dan eens op de vergelijkingssites https://www.pricewise.nl/. Hier vergelijk je gemakkelijk verschillende aanbieders en vind je de beste tarieven.

Vergelijk verschillende aanbieders

Ben je voornemens zonnepanelen te laten plaatsen, dan doe je dit natuurlijk niet direct bij de eerste beste aanbieder. Verstandig dus om meerdere offertes uit te vragen. Niet alleen weet je dan zeker dat je de juiste prijs betaalt, maar waar je ook wat er allemaal mogelijk is. Ieder bedrijf werkt immers anders, wat ervoor kan zorgen dat je tot andere inzichten komt.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: