Laatste kans om energietoeslag aan te vragen

Tot 12 juli hebben inwoners met een laag inkomen nog de mogelijkheid om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Na deze datum is aanvragen niet meer mogelijk. Daarom wil gemeente Schagen dit nogmaals onder de aandacht brengen. Zodat mensen die de energietoeslag nog niet hebben aangevraagd, dit alsnog kunnen doen.

Wat is de energietoeslag?
De energietoeslag is een éénmalige gift van de overheid van € 1.300,- netto per huishouden voor inwoners met een laag inkomen. Zodat de energierekening betaald kan worden. Omdat het een gift is, hoeft het bedrag niet terugbetaald te worden.

Hoe kan de energietoeslag aangevraagd worden?
Aanvragen en controleren of men in aanmerking komt voor de energietoeslag gaat eenvoudig via de website van gemeente Schagen.

Aanvragen kan nog tot 12 juli, daarna niet meer.

Hulp nodig?
Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag kunnen bellen met de gemeente. Medewerkers staan klaar om te helpen via (0224) 210 400 (in het keuze menu kiest men optie 1)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):