Kunsthandel ’t Filiaal start 10-daagse expo

ANNA PAULOWNA – De recent geopende kunsthandel ’t Filiaal van Rob Glas in Anna Paulowna is van start gegaan met een uitgebreide 10-daagse expositie.

Er zijn schilderijen en beelden te zien van de kunstenaars Martin Griek, Coby Dirks, Corrie Kaas, Rob Cerneus jr, Margriet Zijlstra, Fransciscus Zijstra, Herman Gordijn en Monique Vink. De expositie is ondergebracht in een mooi pand tegenover het reeds bestaande bedrijf ‘Steengoed’ van Rob Glas.

Het idee voor een kunsthandel is ontstaan binnen de kunstcollectie-beheer groep waarbij door kunstenaars de wens werd geuit om een plek te hebben om hun werk te tonen. 

Recent ging de jaarlijkse kunst 10-daagse Bergen niet door vanwege coronamaatregelen. Rob Glas bood daarop aan om de kunstenaars in zijn nieuwe kunsthandel-galerie te laten exposeren.

In een interview met onze Noordkop verslaggever Joop Luten vertelt Rob over zijn ambities om het bedrijf te laten groeien in de collectiebeheer markt, bemiddeling tussen kunstenaar en koper en zijn wens om kunst ook meer onder de aandacht te brengen bij leerlingen in het basis – en voortgezet onderwijs.

De Kunsthandel ‘t Filaal is gelegen aan De Lange Ring 3 in Anna Paulowna, 3 minuten lopen van het station Anna Paulowna.

(Fotos, videos Joop Luten)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):