Kunstexposities in bieb van Tuitjenhorn

TUITJENHORN – In de bibliotheek van Tuitjenhorn zijn momenteel twee kunstexposities te bekijken.

Aan de muren hangen de foto’s van fotografe Joke Ligthart-Wognum uit Warmenhuizen. In de vitrines exposeert de Historische Vereniging Harenkarspel met de tentoonstelling ‘Wie schrijft die blijft’.

Ligthart- Wognum is geboren te Warmenhuizen en lid van de Fotoclub AFV Schagen. De brede interesses van de fotografe zijn terug te zien in haar werk. Haar landschap-, portret- en macrofotografie is nu allemaal te bewonderen in de bibliotheek.

De Historische vereniging Harenkarspel verzorgt een schitterende expositie over de geschiedenis van het schrijven en het schrijfgerei. Van ganzenveer, inktpotjes, fraaie inktstellen en antieke kroontjespennen tot potloodhouders, griffels en pennenbakken.

Daarbij worden eveneens oude handgeschreven documenten, ansichtkaarten en poëziealbums uit de vorige eeuw tentoongesteld. 

De foto’s van Ligthart-Wognum zijn nog tot 24 augustus gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De tentoonstelling Wie schrijft die blijft duurt tot 20 augustus. De actuele openingstijden en de adresgegevens van de bibliotheek zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl .

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: