Kruit stopt als wethouder

SCHAGEN – Joke Kruit komt na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als wethouder voor JESSLokaal. 

Uit reacties op vragen van onze redactie blijkt dat het vertrek van Kruit uit de politiek geen vrije keuze is. 

“De kans om door te gaan als wethouder wordt mij niet geboden, omdat het bestuur van JESSLokaal heeft aangegeven te kiezen voor verjonging”, meldt Kruit. Ze was graag nog een periode doorgegaan om lopende projecten, zoals sportpark Groenoord, af te kunnen ronden. 

Volgens Lars Dignum, de lijsttrekker voor JESSLokaal, was echter vooraf afgesproken dat Kruit maar één termijn wethouder zou worden. 

Kruit ontkent dat. “Ik heb aangegeven dat ik graag nog een keer wethouder wilde worden. Het woord ‘termijn’ is daarbij niet gebruikt”, meldt Kruit. 

Dignum meldt verder dat Kruit graag vroeg wilde weten of ze een termijn door kon gaan. Die toezegging wilde de partij niet doen. 

“JESSLokaal heeft aangegeven daar niet in mee te gaan en de coalitie-onderhandelingen af te willen wachten”, vertelt Dignum. 

Ook zijn er volgens Dignum binnen JESSLokaal andere kandidaten voor de functie. Kruit staat ook niet op de kieslijst voor de verkiezingen. “Aangezien ik een dagelijks bestuurder en een beleidsmaker ben ambieer ik de functie van raadslid niet”, meldt Kruit.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 reply
  1. Doet DS nog mee in maart?
    Doet DS nog mee in maart? says:

    Alle partijen in Schagen , op 1 na: Duurzaam Schagen,, zijn reeds langsgekomen op Noordkop Centraal. Over 2 maanden gemeenteraadverkiezingen. Doet DS nog mee ?

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: