KRITIEK OP WOONCOMPAGNIE

De fractie van Duurzaam Schagen (DS) heeft forse kritiek op de rol die Wooncompagnie vervult bij het realiseren van sociale woningbouw in Schagen.

Volgens DS probeert Wooncompagnie continu afspraken over het realiseren van nieuwe woningen te veranderen.

Ook vindt de fractie dat de gemeente Schagen teveel geld uitgeeft om de bouw van jongerenwoningen mee te financieren.

`Wooncompagnie heeft een eigen vermogen van 100 miljoen gulden en is dus goed in staat zelf te financieren`, aldus Hans Jong van DS.

Ook vindt hij dat Wooncompagnie als projectontwikkelaar voldoende geld kan verdienen om sociale woningbouw te financieren. Jong doelde daarmee op de bouw van dure seniorenwoningen op de plaats waar Villa Scagha stond. DS wil dat ook andere partijen worden uitgenodigd sociale woningbouwplannen in te dienen.

Wethouder Westerink is het niet eens met de kritiek van DS. Volgens Westerink is er niets mis met Wooncompagnie als ontwikkelaar van nieuwbouwplannen in de sociale sector. `Het is daarom nog te vroeg om met andere partners in zee te gaan`, aldus Westerink.

Wel beloofde Westerink binnenkort met Wooncompagnie om tafel te gaan om overleg te voeren over hoe in de toekomst beter kan worden omgegaan met gemaakte afspraken.


Publicatiedatum: 29 november 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: