Koningsdag Callantsoog

CALLANTSOOG – Koningsdag in Callantsoog begint ‘s morgens om 9.15 uur met de inschrijving en beoordeling door een jury van de gekostumeerde kinderen, paren en groepen in het Dorpshuis.

Hier worden ook de ballonnen voor de ballonnenwedstrijd uitgedeeld. Inschrijving en beoordeling van groepen vanaf 7 personen en praalwagens gebeurt op het Jewelplein. Om 9.45 uur verzamelen de deelnemers zich voor de optocht, die wordt begeleid door de drumband.

Vanaf het Jwelplein gaat het richting Jewelweg, Duinroosweg, Patrijzenweg, Stuyvezandeweg, Jewelweg, Zeeweg, Dorpsweg en eindigt op het Dorpsplein.

Om 10.45 uur wordt een toespraak gehouden op het Dorpsplein en wordt het badseizoen geopend door Neptunes en wethouder Jelle Beemsterboer. De ballonnen worden opgelaten en de prijsuitreiking van de optocht vindt dan plaats.

Om 11.00 uur begint de vrijmarkt en starten de Kinderspelen. Op dit tijstip is er een samenzijn voor oudere dorpsgenoten met een drankje, muziek, bingo en een maaltijd in het dorpshuis.

Om 12.00 uur start de inschrijving voor het katknuppelen bij het Dorpshuis. Daar is ook visrookwedstrijd met verkoop van vers gerookte vis. En natuurlijk de hele dag volop gezelligheid op het Plein.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):