‘Kolhorn Toen en Nu, herkenbaar veranderd’

KOLHORN – Met trots presenteerde Aad de Booij deze week het boekje ‘Kolhorn Toen en Nu, herkenbaar veranderd’, dat hij samenstelde samen met Sabine Mannel die ook voor de vormgeving verantwoordelijk was. 

Het boekje staat vol met afdrukken van 100 jaar oude glasnegatieven en foto’s gemaakt door inwoners van Kolhorn van dezelfde situaties nu. Ook krijgt men bij aanschaf van het boekje 24 afdrukken van de glasnegatieven erbij.

“Het idee is ontstaan in 2020 toen een aantal glasnegatieven werd gevonden met foto’s van Kolhorn zo’n honderd jaar geleden. We wilden door foto’s van nu laten zien hoe het dorp veranderd is maar ook laten zien hoe het nog steeds herkenbaar is”, vertelt Aad de Booij, die ook secretaris van Museum de Turfschuur is.

Er hebben 12 mensen ongeveer 60 foto’s ingestuurd. Het bleek veel werk te zijn om identieke foto’s te maken. Toch is een aantal foto’s ingezonden waarbij het heel goed gelukt is de situatie op de oude foto met juiste compositie en mensen opnieuw te maken. 

Vooral de foto gemaakt door Chris Dijkshoorn van zijn gezin en een passant op Nieuwe Streek 26 springt eruit. Het boekje is te bestellen via de website van Museum de Turfschuur. Nu nog tot 1 mei voor de prijs van € 16,50.

(Video Joop Luten, foto’s ‘Kolhorn Toen en Nu, herkenbaar veranderd’)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: