Kolhorn knallend het jaar uit

KOLHORN  – Elk jaar verzorgt Cees Visser van de stichting Kolhorn Vooruit op oudejaarsdag op de ondergelopen ijsbaan het carbidschieten.

In plaats van een nieuwjaarsreceptie even knallen, biertje drinken en gezellig napraten. Geen groot volksvermaak en maar één bus om mee te schieten, maar de bezoekers vinden het allemaal prachtig. Voor een paar uurtjes komen de Kolhorners bij elkaar om op deze manier het oudjaar uit te luiden.

Het knallen blijkt toch wel echt een mannendingetje te zijn. De vrouwen die aanwezig zijn blijven op behoorlijke afstand of zitten lekker in de kantine aan een bakje koffie.

Cees knalt er twee uur flink op los en de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Ook de jeugd kwam zondag een kijkje nemen en mocht af en toe helpen om de lont aan te steken.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):