Klimaatvriendelijk schoolplein Sint Maarten

SINT MAARTEN – Leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Zwerm in Sint Maarten hebben een klimaatvriendelijk schoolplein gemaakt. 

Samen met Saskia Borgers, bestuurder van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, hebben ze gebruik gemaakt van een speciale toolkit. Zo hingen ze onder andere zelfgemaakte vogelhuisjes op. 

De Toolkit Klimaatproof Schoolplein is een samenwerking tussen De Helderse Vallei en HHNK. De toolkit laat de kinderen zelf nadenken en aan de slag gaan met het vergroenen van hun schoolplein. 

“De interesse voor natuur en milieu wordt al vroeg gewekt, als je op een leuke manier aandacht schenkt aan onderwerpen als biodiversiteit, het belang van water in en om school en het opwekken van energie”, vertelt Borgers. 

Docent Dennis Ruiten is enthousiast over de toolkit. “Door de dingen zelf te maken, denken ze beter na en onthouden ze het beter”, vertelt hij. 

In de Toolkit Klimaatproof Schoolplein zitten filmpjes en instructiekaarten met opdrachten en is voor basisscholen in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen gratis te bestellen bij De Helderse Vallei.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: