Kleur op de Nationale Groente- en Fruitdag

SCHAGEN – In het kader van de Nationale Groente- en Fruitdag delen boeren en tuinders op verschillende plekken in het land kisten groente en fruit uit. In Schagen bleef het niet bij een kist. In het het Magnushof werd een hele tafel vol groente, fruit en bloemen gevuld. 

De groenten zijn een cadeautje van LTO Noord, afdelingen HLS en Hollands Kroon. Namens die afdelingen gingen Martijn van den Berg en Marbel de Graaf in gesprek met Jeffrey Jumpertz over het belang van groente en fruit voor de keuken van het Magnushof. 

Jeffrey is teamleider voeding bij woonzorggroep Samen en vertelt dat hij met het samenstellen van de maaltijden bewust bezig is met groente en fruit. Niet alleen vanwege de voedingsstoffen maar ook omdat de bewoners er van houden. Ondanks dat de meesten ook gesteld zijn op de aardappelen en het stukje vlees, is groente voor hen leidend bij het kiezen van hun maaltijd.

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: