Kleedkamergebied VV Dirkshorn klein museum

DIRKSHORN – Het voorheen ‘kale’ kleedkamergebied bij voetbalvereniging Dirkshorn is sinds het begin van de zomer veranderd in een klein museum waarin ingelijste voetbalshirts vol met herinneringen aan de muren hangen.  

Op deze manier blikt de club terug op alle jaren AZ in Dirkshorn. Shirts van AZ (van 2003 t/m nu), shirts van de Dirkshorner regioselecties en shirts van clubs waartegen AZ op het complex van VV Dirkshorn heeft gespeeld. Allen hangen ze aan de muur en zijn ze voorzien van een stukje uitleg en een foto van toen.

Volgens Lennard Peperkamp, initiatiefnemer van de ‘shirtjeswall’ in het kleedkamergebied, hingen de voetbalshirts eerst ergens achterin. “Clubman Jeen Hellinga, die een paar maanden geleden is overleden, zei ooit al dat we er iets leuks mee moesten gaan  doen. Toen is het idee ontstaan. Jeen heeft veel voor de club betekend en dit is ook een eerbetoon aan Jeen”, legt Peperkamp uit.    

Zaterdag 6 juli zal er een nieuw voetbalshirt aan het kleine museum worden toegevoegd, want dan speelt AZ om 15.00 uur in Dirkshorn tegen de Deense club FC Nordsjælland.

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):