Kitty kookt… Quiche met groene asperges

Dat ik gek op asperges ben is inmiddels geen geheim meer en omdat het seizoen teneinde loopt op de valreep nog een recept. De laatste asperges worden, als ze er nog zijn, op 24 juni gestoken. Natuurlijk kan je buitenlandse asperges bijna het hele jaar kopen, maar ik ben een mens van de seizoenen omdat het voor mij zijn charme heeft, dat je er naar kunt uitkijken.

Mijn quiche met groene asperges bevat meer ingrediënten  en de vrienden waarvoor ik de quiche verschillende keren heb gemaakt vonden hem heerlijk.

Wat heb je er voor nodig:

– een quiche vorm (Action)

– een ronde bodem van vers taartbodemdeeg (in de verskoeling dwars op de groente  bij AH)

– een bakje ricotta

– 5 los geklopte eieren

– 100 g rauwe ham

– 1 gesnipperde ui

– 1 fijngesneden teen knoflook

– wat kastanje champignons

– een bosje groene asperges

– zout,  peper en kerrie

Hoe maak je het:

Verwarm de  (hete lucht) oven voor op 200 graden. Doe de los geklopte eieren in een grote kom en voeg in porties de ricotta toe en klop het goed door elkaar zodat een mooi geheel ontstaat. Voeg zout en peper toe en kerrie naar smaak (even proeven). 

Snijd het onderste stukje van de asperges af en gooi weg. Snijd de asperges in plakjes van ongeveer een centimeter en voeg toe aan het ei-ricotta mengsel.

Snijd de kastanje champignons in stukjes. Bak in wat olie de ui en knoflook even en voeg de champignons toe. Bak even snel mee en laat afkoelen. Bak de plakjes rauwe ham uit,  laat afkoelen en verkruimel ze.

Smeer de quiche vorm in met boter en rol het deel uit. Leg de quiche vorm er onderste boven op en keer de vorm om. Duw het deeg er voorzichtig in. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Doe het champignonmengsel en de stukjes rauwe ham bij het eimengsel en roer het door.  Giet de schaal leeg in de vorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten. Kijk of de quiche gaar is en neem uit de oven.

Serveer de quiche met een lekkere frisse salade. Heerlijk als lunch of diner!

Eet smakelijk!

Zien hoe ik het heb gemaakt? klik dan op de link [url|https://youtu.be/BsO9SrJLxls|https://youtu.be/BsO9SrJLxls|ext]

Het recept van de video is zonder ui, knoflook en kastanje champignons en die is ook lekker!

 

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):