Kitty kookt… Hartige taart met courgette, feta en pecannoten

Ik ben gek op hartige taarten omdat je daar eindeloos mij kunt variëren. Hieronder weer een nieuwe.

Hartige taart met courgette, feta en pecannoten

Wat heb je nodig:

  • een rol vers bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • een courgette in flinterdunne schijfjes (kaasschaaf of dunschiller)
  • een rode ui, gesnipperd
  • een limoen rasp en sap
  • wat verse munt fijngesneden
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 3 eetl crème fraîche
  • 50 g pecannoten, fijngehakt
  • zeezout en peper uit de molen
  • (Olijf)olie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uitjes zachtjes tot ze zacht zijn. Doe de ui in een grote kom en meng met de courgetteschijfjes, de helft van de limoenrasp, de helft van het sap  en wat peper. Meng goed door elkaar.  Meng in een ander schaaltje de crème fraîche met de feta, de munt en de rest van het limoensap en de rasp. Breng op smaak met wat peper.

Doe het deeg in een ronde taartvorm met het papier. Zonder papier eerst de vorm invetten. Smeer met fetamengsel over de bodem, maar laat zo’n 4 cm vrij. Verdeel het courgettemengsel  erover. Bestrooi met de noten en besprenkel met wat olijfolie. Vouw de randen naar binnen, mag rommelig zijn.

Zet de vorm in de oven 30-35 minuten. Kijk of de taart niet te donker wordt. Serveer eventueel met een groene salade.

Eet Smakelijk!

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.



Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: