Karkas van schip of walvis in Petten?

PETTEN – “Het doet ook heel erg denken aan het karkas van een walvis”, is de mening van beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold over het beeld met de titel ’ t Schip’ dat sinds 2016 op het dorpsplein van Petten staat. 

Het beeld, ontworpen door landschapsarchitect Caspar Slijpen, is geïnspireerd op de spanten van een kotter die een aantal jaren geleden op de kust bij Petten heeft gelegen.

Het ontwerp is van staal gemaakt en vervolgens is een bruine coating aangebracht. Het oogt daardoor vriendelijker en is gladder. Het is waarschijnlijk een beslissing geweest van de landschapsarchitect en het stedenbouwkundig bureau. 

Het is een monumentaal beeld. Het maakt het dorpsplein ook veel intiemer aldus Bredewold in de 72e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’.

De kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Foto en video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: