Kansrijk of kansloos jongerenproject? (video)

SCHAGEN – Elke woensdag komt een groep jongeren uit gemeente Schagen naar Pand Raak voor het Gouden Kans Project, bedoeld voor 16- tot 26-jarigen die zijn vastgelopen in hun leven.

“Sommigen weten niet welke vervolgopleiding bij ze past, terwijl anderen in de ziektewet zitten. De gemeenschappelijke deler is dat ze graag perspectief willen voor hun toekomst”, aldus Marieke Kramer die als coach betrokken is bij het project. De ochtend staat in het teken van workshops en trainingen die betrekking hebben op persoonlijke ontwikkeling. “Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Dat zijn vragen die centraal staan”, vertelt Kramer. ‘s Middags werken de jongeren samen aan een project over een maatschappelijk thema.

Bjorn en Manouk kenden elkaar nog niet voor aanvang van het Gouden Kans Project en werken nu 16 weken intensief samen aan een video over de inhoud van kruidenzakjes. “De voedingsindustrie is niet de plek waar ik meer mee wil, maar door samenwerken en toewerken naar concrete doelen krijg ik wel meer zicht op mijn kwaliteiten en hoe ik die goed kan inzetten”, zegt Manouk. “Ik ben blij met de houvast en structuur die dit project geeft en kom elke woensdag met plezier naar Schagen”, vertelt Bjorn.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):