Kandidaten en programma D66 Schagen bekend

SCHAGEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van D66 in Schagen is het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. 

De huidige fractievoorzitter Frans Jansen voert de lijst aan. Margriet Struijf, nummer 2 op de lijst, is geboren en getogen in de Zijpe. Na een carrière bij Buitenlandse Zaken is zij weer neergestreken in Schagen.

Harry Vogel uit Warmenhuizen is de nummer drie op de lijst en steun en toeverlaat op het gebied van ruimtelijke ordening voor de partij.

Lijsttrekker Frans Jansen is trots op de lijst en het verkiezingsprogramma. “Er gaan veel zaken goed in Schagen, die willen wij behouden. In ons programma staan onderwerpen waar wij wat aan willen doen”, aldus de lijsttrekker.

D66 wil extra aandacht voor de energietransitie en ziet, net als haar zusterpartij in Den Helder, waterstof als een realistische optie.

De behoefte aan woningen is groot. Daarom zal D66 zich inzetten voor meer woningen in het betaalbare segment. Bouwen, als het kan binnen de stedelijke omgeving en als dat niet meer mogelijk is in het buitengebied, maar wel met respect voor ons mooie en open landschap.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: