Jubilarissenfeest bij Zijper Museum

SCHAGERBRUG – Tijdens een vrijwilligers bijeenkomst van het Zijper Museum werden tien jubilarissen in het zonnetje gezet.

Na een gezamenlijke maaltijd in de filmzaal van het museum bedankte voorzitter Gonno Leendertse, de aanwezige jubilarissen met een persoonlijk woordje.

Annemarie van Loo-Mulder is al 30 jaar vrijwilligster. De belangrijkste functies die zij vervult zijn vicevoorzitter en hoofd collectiebeheer. 

Arnold Romeijnders is 10 jaar vrijwilliger. Hij beheert de door hem opgezette database met informatie over 86.000 Zijper families. Hij helpt veel mensen bij het zoeken naar hun voorouders uit de Zijpe. 

Gea Huisman was 7 jaar secretaris in haar 10-jarig jubileum, verzorgde het bestuursarchief en onderhield het contact voor ‘zoet en zeer’. Nu is ze actief als toezichthouder in het museum. 

Henk Katuin begeleidt al 10 jaar bezoekers en helpt bijde  inrichting van exposities. Bij de verhuizing was hij de steun voor techniek.

Marga Mars-Pauw, 15 jaar vrijwilligster doet bezoekersbegeleiding,  helpt bij de inrichting van exposities. Verder voert ze gegevens in voor de Niestadt beeldbank.

Ook Gonno Leendertse is al 15 jaar actief. Nu als voorzitter bestuur en onderhoudt de website.

Niet alle jubilarissen konden aanwezig zijn: Atty Minkes, Gerard van Nes, Henny Kooij, Klaas Plakman en Marga Mars-Pauw waren niet bij het feest.

(Video: Joop Luten)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: