Jonker van Makado naar Vomar (Update)

SCHAGEN – Bakkerij Jonker gaat het Makado Centrum verlaten. De bakker gaat naar een leegstaande unit bij de Vomar aan de Langestraat. Dat meldt het NHD. 

Vrijwillig is de verhuizing niet. Het huurcontract van Jonker werd niet verlengd. Dat kreeg de bakker via een mailtje medegedeeld. 

Dezelfde dag werd bekend dat bakkerij Dunselman uit Den Helder zich in het winkelcentrum gaat vestigen. Dat nieuws kwam voor velen als een verrassing. 

Jourik Pos, vastgoedmanager van het Makado Centrum, meldt in een reactie dat er wel degelijk gesprekken met Bakkerij Jonker hebben plaatsgevonden. “Wij willen straks een versplein met een hoge kwaliteit. Daar selecteren wij de ondernemers op”, vertelt Pos.

Volgens Pos voldoet Dunselman beter aan de kwaliteitseisen dan Bakkerij Jonker.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
10 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  lekker naar jonker en als je dan toch zo dicht bij de vomar bent kun je daar ook meteen een stuk voordeliger de wekelijkse boodschappen halen in plaats van bij de dure AH!!!!!!

  Beantwoorden
 2. Jan Holland
  Jan Holland zegt:

  Waarom is Bakkerij Jonker dan zo verbaasd om na 8 jaar huren geen gebruikelijke verlenging te krijgen. Hier klopt iets niet. “Een gesprek geweest” zegt Jourik Pos. WIE bepaalt de kwaliteit van een klein regio winkelcentrum? De winkeliers. Bakkerij Jonker levert kwaliteit. Dus wat is de echte reden.
  DE KLANTEN BEPALEN DE KWALITEIT.

  Een echt Regionaal winkelcentrum vind je in Middenwaard, Heerhugowaard. Met goede parkeergelegenheden en niet “ergens” weggestopt in het centrum van een dorp dat weinig voorstelt. Want naast het overdekte Makado, met de vele lege LUXE winkels, heb je de Gedempte Gracht en de Nieuwstraat. Waar ze de plooien uit je broek rijden. Dus werkelijk een perfect Gemeentelijk winkelbeleid. Afgestemd op dorpsgebruik.

  Wauw. Over zelfoverschatting gesproken. Op de Laan mankeert er wel meer. Inzicht bijvoorbeeld. Teveel eigendunkt van bepaalde personen. Succes er mee. Een Lidl in het centrum er bij was vragen om problemen. Buiten het directe Centrum was veel beter geweest. De toekomst zal het leren. Redt ie het of redt ie het niet. De slogan voor Lidl.

  Beantwoorden
  • Judith
   Judith zegt:

   Jonker is gewoon een goeie bakker. Wat een onzin dit. Nou, ga ik gewoon richting Vomar, pfff. Blijf lekker in Den Helder… Pos nog nooit van hoort😜

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: