Jazzconcert Day 6

DIRKSHORN – In de Nederlands Hervormde Kerk aan de Raadhuisstraat 5 in Dirkshorn geeft Day 6 zondag 17 januari om 14.30 uur een jazzconcert.

Day 6 is een jonge Amsterdamse swingband, een collectief van jonge getalenteerde en ambitieuze musici. De band bestaat uit zangeres Pauline Peek, pianist Floris Kappeyne, contrabassist William Barrett, drummer Wouter Kühne en gitarist Gijs Idema.

Zij leerden elkaar kennen op de jazzafdeling van het Amsterdamse Conservatorium en leadzangeres Pauline Peek bracht hen in het najaar van 2014 bij elkaar. Zij streven ernaar de swingende, enigszins in vergetelheid geraakte muziek van de jaren ‘30 te doen herleven.

Grote inspiratiebonnen zijn hierbij Billie Holiday en Lester Young. Binnen de authentieke arrangementen is er veel ruimte voor improvisatie. Deze jonge jazzmusici doen dat ook vol overgave. Het geeft een eigentijdse draai aan deze muziek en is voor de jazzliefhebber een extra genoegen.

Kaarten zijn voor € 10,- te reserveren door een e-mail te sturen naar info@cultureeldirkshorn.nl. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting.

 

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):