JACK MANNEVELD OVERLEDEN

Jack Manneveld is overleden. De fractievoorzitter van Duurzaam Schagen, maar bovenal echtgenoot en vader van 4 kinderen, is donderdagmorgen in een ziekenhuis op het Griekse eiland Chios overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

In het vliegtuig voelde Manneveld zich al niet lekker. Aangekomen op het eiland is hij direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij in het vliegtuig een hartinfarct te hebben gehad. In het ziekenhuis kreeg hij een fatale hartaanval.

Jack Manneveld was sinds 1994 raadslid en voorzitter van Duurzaam Schagen, de partij die hij in 1993 oprichtte. Hij wordt omschreven als een gedreven democraat en een volksvertegenwoordiger met een missie.

Ook op andere gebieden is Manneveld actief geweest. Hij was onder andere oprichter van de werkgroep Skagerkogge, de Historische Vereniging, de Groenling en vogelwerkgroep Tringa.

Partijgenoot, medeoprichter en huidig wethouder Hans Jong omschrijft Manneveld als zijn boegbeeld en grote inspirator. Het bericht van het overlijden van Manneveld sloeg bij hem in als een bom.

Ook het college van b. en w. is geschrokken door de plotselinge dood van Manneveld. `Het is vooral dramatisch voor zijn vrouw Judith en zijn kinderen`, aldus Burgemeester Westerink.

Het lichaam van Manneveld wordt dit weekend teruggevlogen naar Nederland. Vanaf begin van de komende week is in het gemeentehuis van Schagen een condoleanceregister ingericht waar inwoners van Schagen hun medeleven kunnen uiten.

De medewerkers van Schagen FM wensen Judith Manneveld, de kinderen, familie en vrienden van Jack Manneveld alle sterkte toe.

Jack Manneveld is 52 jaar geworden.


Publicatiedatum: 2 augustus 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: