Is Tanja slachtoffer van Dutroux?

MAASTRICHT/SCHAGEN – Is Tanja Groen een van de slachtoffers van Marc Dutroux? Het coldcaseteam van de politie in Limburg doet daar nu onderzoek naar, meldt De Limburger.

De destijds 18-jarige Tanja verdween in 1993 toen ze uit Maastricht naar haar studentenhuis in Gronsveld fietste. Er is nooit meer een spoor van Tanja of haar fiets gewonden. 

Onderzocht wordt of het vrouwelijke dna-materiaal dat gevonden is in woningen en bestelauto’s van Dutroux van Tanja is. Het resultaat wordt op korte termijn verwacht. 

Het coldcaseteam heeft ook met diverse getuigen gesproken. Daarnaast wordt gekeken of feiten en omstandigheden rond de verdwijning van Groen met Dutroux in verband kunnen gebracht worden.

Zo zou Dutroux meer slachtoffers hebben gemaakt door ze met fiets en al in een bestelbusje te trekken. Ook kwam hij begin jaren 90 in Maastricht of omgeving om er drugs te kopen en is in een van zijn woningen een wegenkaart gevonden waarop Maastricht is omcirkeld.

De Belgische justitie onderzocht in 1997 al of Tanja Groen een van de slachtoffers was van Marc Dutroux. Dat onderzoek leverde destijds niets op. 

De ouders van Tanja waren niet op de hoogte van dit nieuwe onderzoek. Ze zeggen de uitkomst af te wachten. “We zullen het zien”, zegt vader Adrie tegen De Limburger.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):