Irwan Droog vertelde over ‘Huis aan het einde’

SCHAGEN – In het kader van de Boekenweek kwam zaterdagmiddag schrijver Irwan Droog naar boekhandel Plukker in Schagen om over zijn boek ‘Het huis aan het einde’ te vertellen.

Samen met zijn toenmalige vriendin besloot Droog  in de lockdown, nadat zij een oproep op Facebook had gezien, met haar en hond Zorro op een minuscuul, afgelegen eilandje in Noorwegen te gaan wonen.

Daar zijn geen kinderen en jonge mensen meer, de school wordt gebruikt voor andere doeleinden en de bewoners kijken uit naar nieuwe inbreng.

Doordat zijn uitgever Thomas Rap hem vraagt er een boek over te schrijven, duikt hij in de geschiedenis van het eiland en de mensen die daar leven. Er is één winkel die twee uur per week op maandagmorgen open is en een visverwerkingsbedrijf.

Na een half jaar keert hij, na ook van talloze natuurverschijnselen te hebben genoten, terug. Een prachtige ervaring en een boek rijker.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):